فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ماه قرآن و دعا،

ماه برداشتن توشه آخرت مبارکباد

به مسابقه قرآنی
هدف از طرح مسابقه قرآنی

چنانچه در نحوه اجرای مسابقه ها، یاد آور شدیم، هدف از این طرح آشنایی هر چه بیشتر مردم با آموزه های دینی؛ موجود در آیات قرآن است.

در مسابقه های قرآنی علاوه بر ارائه راهکارهای اخلاقی تربیتی مدیریتی اقتصادی روانشناسی جامعه شناسی قرآنی می توان برنامه های زیادی را به اجرا در آورد از جمله :

الف : تفسیر آیه به آیه قرآن مجید

ب : نیز نمونه برداشت های از قرآن

ج : تطبیق ادبیات و فرهنگ؛ مردم عالم» با آموزه های قرآنی

که با این طرح گروه های مختلف سنی و صنفی اعم از داخلی و خارجی مسلمان و غیر مسلمان به کمک فضای مجازی و به پای کار خواهند آمد و نظر لطف خاص پروردگار شامل همه خواهد شد انشاء الله.

مشوق های این طرح

برای تشویق مردم اعم از کوچک و بزرگ برای فعالیت قرآنی می توان، هدیه دادن اینترنت رایگان که دقدقه امروز جوانان و نوجوانان عزیز ما هست و کمک هزینه های . را قرار داد.

این تشویقی امتحان خودش را پس داده و کاری است که آن اوائل تبیان انجام می داد؛ البته شرط شود و هشدار داده شود،در صورتی استمرار می یابد که در مسیر کارهای فرهنگی و قرآنی استفاده شود

مشوق مربیان و مجریان

برای مربیان عزیز غیر این تشویقی، ارئه راهکارهای تدریس را می توان با اهدای کتاب هایی از قبیل کتاب های آقای قرآئتی دام عزه که اکثرا در فضای مجازی قابل دسترسی است و با رضایت ایشان در این فضا قرار گرفته است استفاده کرد.

نمونه کتاب های قابل استفاده در تفسیر قرآن

از باب مثال تفسیر تک جلدی ایشان که ویژه این کار است و نیز دقایقی با قرآن ایشان که فایل آن را از فضا مجازی براحتی می توان دریافت .

برکات فعالیت های قرآنی

از برکات زیادی برخوردار است و اگر ما عوامل و موجبات دخیل در امور زندگی از قبیل دانش های مربوطه به زندگی؛ مثل: روان شناسی و جامعه مردم شناسی،را ندانیم دچار مشکل خواهیم شد، و از سوی دیگر؛ با برخورداری از این آموزه ها می توان بستر سازی لازم برای، حکایت ها و داستان های آموزنده را، بدست آورد.

البته شرط برخورداری از این توفیق نورانیت دل». برای برداشت، راهکار های زندگی، اعم از راهکارهای اخلاقی تربیتی مدیریتی اقتصادی و.» رعایت مقدمه آن یعنی: آداب قراءت و خواندن و حتی شنیدن قرآن و تدبر در مفاهیم آیات آن است، و آن عبارت است از تقوایی است که خداوند فرموده:

یعنی؛ هدایتگری قرآن ویژه پرهیزکارن است.
نحوه اجرای مسابقات قرآنی
از این رو مجری محترم پس از اتمام مسابقه برای شرکت کنندگان یک موضوع: از همان واژه های مطرح شده را، سوژه سخن قرار داده و به کمک آنچه از داشته های خود که شنیده است یا مطالعه داشته و به خاطر سپرده اید یا» در آرشیوه خود قرار داده ،از قبیل: روایات خاطرات داستان ها طنز ها لطیفه ها اشعار و مثل ها و . پس از پر بار کردن و بروز رسانی آن ها، شروع به آموختن آموزه های دینی به دیگران می کند، کم کم شرکت کنندگان با مفاهیم قرآن آشنا شده و از صرف تؤری قرائت جلوگیری به عمل آمده باشد، چون پروردگار متعال هدف از ذکر آیات را فکر و اندِشه بیان می فرماید.

بیان آیات الهى (احکام و معارف دینى) همراه با تمثیل، ابزار و زمینه اى براى اندیشیدن انسان (است)

(کذلک یبیّن اللّه لکم الایات لعلّکم تتفکّرون) سوره بقره آیه  219 : اینچنین خداوند آیات را براى شما روشن مى‏ سازد، شاید اندیشه کنید!  چون تفکّر، به عنوان هدف تبیین آیات الهى بیان شده است،

برگزیده تفسیر نمونه.

اگر آرشیوی هم نداشتید، هم اکنون دست به قلم یا کامپیوتر شده، سریع آرشیوی موضوعی برای یاد داشت برداری؛ تهیه کرده، و فیش های موضوعی را که جستجو کردید را در جایگاه خود قرار دهید.

یاد آوری پایانی

لازم به تذکر اینکه : با آیات قرآن مجید مسابقات گوناگونی می توان برگزار کرد. از قبیل :
1- مسابقه به این سؤال قرآنی پاسخ دهید؟
آیه بخوانید که دلالت به نیاز انسان به ولایت دارد؟
سؤال همراه با پاسخی که در پایان آورده می شود.
توضیح : این آیه شریفه، در باره اهمیت و جایگاه بلند ولایت دلالت دارد.
2 - اگر مسابقه شبیه مشاعره موضوعی باشد که مسابقه بین دو نفر است، اولی آیه مربوط به موضوعی را می خوانند دومی نیز پیرامون همان موضوعی که دوستش قرائت کرده آیه دیگری را قرئت می کند.
از باب مثال
آیه شریفه : یا وَیْلَتى‏ لَیْتَنِی لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلِیلًا لَقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْر
سوره فرقان آیه 28
اى واى، کاش فلانى را دوست [خود] نگرفته بودم‏ )او [بود که‏] مرا به گمراهى کشانید پس از آن که قرآن به من رسیده بود
این آیه شریفه قرآن ، سرزنش دوستان بد را می رساند.
در قبال این آیه شریفه قرآن قرائت می شود.
الْأَخِلَّاءُ یَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِین     سوره زخرف آیه 67
در آن روز دوستان همه با یکدیگر دشمنند به جز متقیان.
این آیه شریفه قرآن ، به دوستان در قیامت اشاره دارد
3 - مسابقه دانستنی های قرآنی، از قبیل: چیستان قرآنی، نام و نشان های قرآنی و. .مثل:
1 - سوره های مکی مدنی، شأن نزول ها،
2 - یاد آوری برکات قرائت بعض سوره ها و آیات
3 - سوره ای که به نام زنی باشد سوره حضرت مریم»
4 – مسابقه داستان های قرآنی
5 – و بلأخره مسابقات همسو که همین موضوع را حافظان موضوعی آیات قرآن با حافظان شعر موضوعی و . به رقابت می پردازند.
مسابقه مراد از این آیه قرآن چیست؟
این بخش را به کمک یک لطیفه می توان توضیح داد، لطیفه ای که به مهم ترین آموزه های دینی یعنی مسئله ولایت امیر المؤمنین حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام» اشاره دارد،،این لطیفه را با عنوان اهل ذکر مائیم » مطالعه بفرمائید.
لطیفه قرآنی اهل ذکر مائیم
حضرت رضا (ع) در مجلس مأمون، در شمار آیاتى که براى فضیلت اهل بیت (ع) نقل مى کرد، این آیه را قرائت کرد:
فَسْئَلُوا اَهْلَ الذِّکْرِاِنْ کُنْتُمْ لاتَعْلَمُونَ» (1) :
(اگر نمى دانید، از اهل ذکر از [آگاهان] بپرسید)،
و فرمود : ما اهل ذکر هستیم اگر نمى دانید از ما خانواده بپرسید، دانشمندان مجلس گفتند : مقصود خداوند از اهل ذکر یهود و نصارى هستند، امام ابوالحسن الرضا (ع) فرمود : سبحان الله ! اگر ما پرسیدیم، و آن ها هم، به دین خودشان دعوت کردند و گفتند دین ما بهتر از دین اسلام است؛ آیا چنین کارى بر ما جایز است ؟ مأمون سؤال کرد : یا اباالحسن! آیا ممکن است، این سخن را بشکافید و شرح دهید، تا خلاف ادّعاى این ها ثابت شود؟ حضرت امام رضا (ع) فرمود : بلى، ذکر، رسول الله است و ما اهل بیت، اهل آن حضرت هستیم و این در کتاب خدا بیان شده، آن جا که درسوره طلاق مى فرماید :
 فَاتَّقُوا اللّهَ یا اُولىِ الاَْلبابِ الَّذینَ امَنُوا قَدْ اَنْزَلَ اللّهُ اِلَیْکُمْ ذِکْراً، رَسُولاً یَتْلُوا عَلَیْکُمْ آیاتِ اللّهِ مُبَیِّناتٍ (2) :
از مخالفت فرمان خداوند بپرهیزید، اى خردمندانى که ایمان آورده اید! زیرا خداوند ذکر را برشما فرستاده رسولى که آیات روشن خدا را بر شما تلاوت مى کند.
پس ذکر، رسول الله است و ما هم اهل ذکر هستیم (3)
 1-  سوره انبیاء / 7. 8   2 - طلاق / 10.
 3 -  عیون اخبار الرضا(ع)، 1 / 187.
عیون اخبار الرضا(ع)، ج 1 / 185، تفسیر صافى، 4 / 124.
خادم موحدان عالم مرتضوی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها